Gresk lammegryte med  mynte, sitron og feta
Apèritif

Gresk lammegryte med mynte, sitron og feta

Drøm deg bort til varmere strøk sammen med denne greskinspirerte gryteretten.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en blender eller med en stavmikser til en glatt og jevn marinade. Smak til med salt og pepper. Ha lammekjøttet over i en bolle og hell marinaden over. Dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst 8 timer, opptil et døgn. 

Varm en støpejernsgryte over middels-høy varme. Fisk lammekjøttet ut av marinaden og brun kjøttet i flere omganger. Ha marinaden i gryta sammen med det stekte lammekjøttet og resten av hvitvinen. Kok opp, og skru ned varmen til lavt slik at det hele så vidt koker. Ha på lokk og la trekke i 1,5 time. Ha i poteter og oliven og la trekke i 1 time til.

Når kjøttet er så mørt at det kan rives i biter - fisk det ut med en hullsleiv. Gjør det samme med oliven og poteter. Riv kjøttet i biter. Skru opp varmen og rør inn maizena til sausen er tyknet. Ha kjøtt, poteter og oliven tilbake i gryta. Smuldre fetaost  og dryss mynte og sitronskall over gryta.

Server som den er eller med kokt orzo. 

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her