Gratinert laks, gulrotpure, sesam

Ingredienser
800 g laksefilet
4 skiver loff (gjerne tørr)
400 g gulrøtter
8 sjalottløk
2,5 dl yoghurt naturell
Saften fra 1 lime
2 ss sesamfrø
2 ss smør
Olje til steking
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Bak løken i langpanne med skallet på ved 200 °C i ca 30 minutter. Skrell gulrøttene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og kjør gulrøtter og smør til puré i food processor/stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Del laksen i serveringsstykker. Grovhakk loffskivene og gni fisken inn med smulene. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek fisken på sterk overvarme (grillelementet, 220 °C) ca 8 minutter, til gratineringen er gyllenbrun.

Rist sesamfrøene gylne i en stekepanne. Bland med yoghurt og limesaft, smak til med salt og pepper og servér.

Sendt inn av Liv-Marit Johansen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her