Gratinert blomkålhode

Fremgangsmåte

Rens blomkålhodet og skyll det nøye. Kok opp en gryte med vann, salte lett og legg det i vannet i ca 10 min. Rens og skyll purren, hakk den opp i ringer og legg det sammen med blomkålen og la den trekke.
 
Lag en enkel hvitsaus på følgende vis:
Smelt smør i en gryte, tilsett melet. Visp dette godt og tilsett så litt buljongpulver og vispe enda mer! Rør inn melken med en tynn stråle og heftig visping, tilsett litt revet ost og riv i litt muskat (Med hell kan man redusere litt av melken og erstatte den med litt tørr hvitvin).
 
Dryss skinke og purre over blomkålen i en passende ildfast form. Hell hvitsausen over og dryss resten av osten over, ta noen omdreininger med pepperbøssen, og gratinér herligheten i ca ti minutter i en forvarmet ovn på ca 200 grader. Serveres umiddelbart! Drikk farris eller hvitvin til! Husk fersk baguette!
 

Sendt inn av Øivind Storvik

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her