- Finn fram og smør en 22 cm springform.
- Skru ovnen på 175 grader. Visp eggedosis av egg og sukker til det er lett og luftig.
- Smelt smøret og tilsett eplemosten.
- Sikt inn en blanding av mel og bakepulver i eggedosisen og rør forsiktig med en slikkepott.
- Rør inn creme fraiche og det smeltede smøret med eplemosten.
- Hell halvparten av røren i en smurt kakeform og legg skiver av eple over røren.
- Hell resten av røren over før du legger et siste lag med epler på toppen.
- Strø over sukker og kanel og stek i ovnen i 45 minutter.
- Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig ved å stikke den inn i kaken og se om det er deig på den når du tar den ut. Er det deig på den, bør den steke litt til.
Server varm eplekake til vaniljeis, det smaker kjempegodt.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter