- I stekeovnen ved 175 grader, til kjøttermometeret viser 70-76 grader.
- Strø salt og pepper på kjøttflatene innvendig og fordel det grovhakkede fyllet over. Brett låret sammen og surr det til en pen rullade surret med bomullstråd.
- Brun rullade på sterk varme i smør på stekeplate. La det hvile litt før det strøs med pepper og salt utvendig.
- Legg så rulladen i liten langpanne eller ildfast form og la det steke videre i stekeovnen. Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile ca. 15 minutter før det skjæres i skiver.
- Kok ut formen/pannen med vann og bruk stekesjyen som saus.
- Server lammesteiken med kokte poteter, grønnsaker, fløtesoppsaus og tyttebær til.
- Fløtesoppsausen:
Brun smør og mel til passe brunt. Spe med sjy og la koke 8-10 minutter. - Tilsett sopp og spe med fløte til sausen er passe tykk. Smak til med salt.
Se våre andre oppskrifter på lammestek