- Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min.
- Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca 20 min.
- Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder.
- Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og bre over fyllet. Dryss ev over litt revet ost.
- Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 grader i ca 30-40 min. Avkjøl på rist.
Tips:
Brødet smaker godt som nistemat eller til en salat eller suppe. Soltørkede tomater kan erstattes av salamipølse i strimler.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig