- Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme.
- Ha i finhakket løk, purre og hvitløk.
- La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.
- Tilsett matfløte og kraft gradvis under omrøring.
- Kok opp og la småkoke i 10 minutter til den tykner litt.
- Tilsett renset gulrot, nepe, stangselleri og potet kuttet i små terninger.
- Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er knapt møre. Rør av og til.
- Tilsett crème fraîche og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
- Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.
- Mens suppen tilberedes stekes kyllingfiletene: Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middels varme i stekepanne i ca 3 minutter på hver side.
- Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og legg oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur