Flå tomatene, skrell løken og del alt i grove biter. Rens og del også hvitløken.
Varm oljen og surr løken i denne til den er blank og mør. Tilsett tomatene og kok forsiktig til alt er mørt. Rør godt eller kjør suppen i foodprocessor. Krydre med salt og pepper og tilsett hakket basilikum.
Like før servering dryppes litt extra-virgin olivenolje over.
Tips:
Du kan bruke 2 bokser med hermetiske tomater eller 800 gram passata i stedet for friske tomater.
Tips:
For ekstra smak kan du toppe den med quinoa kokt i lettsaltet vann, dryppet av og vendt i extra-virgin olivenolje.
Lyst på en annen tomatsuppe finner du den her
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig