Fransk lakseform
Aperitif.no

Fransk lakseform

Her får laksen fransk følge med dijonsennep og grønne bønner - og norske epler. Når du gratinerer laksen, lager den seg selv.

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter. Krydre fisken med salt. 
  2. Skjær purren i skiver og eplet i terninger.
  3. Rens og kok grønne bønner i 1 minutt. Skyll i kaldt vann.  
  4. Legg alt i en smurt ildfast form.
  5. Bland matfløte og sennep, hell dette over fisken. 
  6. Stek formen midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter. 
  7. Server lakseformen med kokte poteter og/eller en grønn salat til.

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her