Flyndrefilet ala Dag

Fremgangsmåte

Hvitløken knuses og legges på rødspettefiletene. Filetene rulles sammen og låses med en tannpirker. Rødpepperen knuses og legges over hver filet. Rødløken renses og kuttes i 4 deler. Sjalottløken knuses og strøs over rødløken. Vårløken kuttes i strimler på 5 cm. Persilleroten deles i små terninger. Potetene skrelles og deles i 4. Tomatene deles i fire.

Flyndrefiletene legges i langpanne over ca 1 dl oliven olje og fiskekraft. De øvrige ingrendienser fordeles i langpannen.

Sett ovnen på 200 grader til den er varm, og sett inn pannen. Stekes i ca 20 min. Ta ut langpannen og strø over med reker, kapers og salvie. Stekes i ytterligere 10 min.

Legg merke til at det ikke er brukt salt. Dette er et smakfullt måltid som får ganen til å gispe hvis du også serverer en Australsk hvitvin av den rimelige klassen med navnet Jacobs Creek som serveres i høye hvitvinsglass. Den øvrige servering av hovedretten skjer selvfølgelig av verten på tallerken til hver enkelt. Som dessert anbefales skogsbærblanding - delvis varm m/kallorifattig krem. (Fortrinnsvis selvplukket blåbær,tyttebær,multer og krøkebær.) Bon Appetite.

Sendt inn av Turid Neergaard

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klar en klassiker: Kjøttkaker med kålstuing
Dagens rett

Klar en klassiker: Kjøttkaker med kålstuing

Vinteren er høysesong for tradisjonsrike middager. En slik er de gode gamle kjøttkakene som alle hevder at "mor" lager aller best. Her med både hjemmelaget saus og kåltuing.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her