Fløtegratinert klippfisk

Ingredienser
500 gr. renset og utvannet klippfisk
800 gr. potet
1 løk finhakket
4 fedd hvitløk finhakket
1 dl.olivenolje
ca.4 dl Fløte
jarlsbergost
250g. Bacon

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Skjær klippfisken i serveringstykker. Stek løk og hvitløk i olivenolje.
Skjær potetene i tynne skiver
Stek bacon i i små stykker.
Legg fisken nederst i en stor ildfast form. Strø litt pepper over fisken.
Ha over løk og halvparten av
bacon. Poteten legges på toppen. Hell over fløten og strø ost på toppen av retten. Osten kan med fordel strøs over når det er igjen ca 15 min. Retten settes i ovn på 180 grader
i ca. 50 min.
Resten av bacon serves til i smeltet smør.

Sendt inn av Mariann Reed

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her