- Lag små snitt i svoren på flintsteken, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.
- Grill flintsteken i 15-20 minutter, de første 5 minuttene på sterk varme (ca 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter etter at den er ferdiggrillet.
- Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløkfeddene.
- Legg tomatskivene, vårløken og hvitløken på store ark av aluminiumsfolie. Dryss over hakket timian, salt og pepper.
- Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene.
- Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.
Flintsteken kan deles i 2 eller 4 stykker og spises som biff, eller den kan skjæres i skiver som en stek.
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig