- Du trenger 2 smurte brødformer, ca. 1½ liter.
- Smuldre gjæren i bakebollen.
- Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren.
- Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
- La deigen heve på et lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten.
- Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre.
- Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i brødformene.
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Hev brødene tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø (sesam-, valmue- eller gresskarfrø).
- Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
- Avkjøl på rist.
Tips: Bak osteloffen i god tid på forhånd og frys den ned. Tin loffen og varm den forsiktig i ovnene før servering. Den smaker som nybakt.
Her kan du fråtse i oppskrifter på brød
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig