Skrell og finhakk løk
Surr løken blank i smør på lav varme i kaserollen
Dryss over mel og rør inn melk, fløte og kraft. Litt av fiskekraften kan erstattes med hvitvin
Kok suppen på svak varme i 20-30 minutter, til den blir litt fyldig. Smak til med salt og pepper.
Skjær gulrot, fennikel og purre i tynne staver. Gi gulroten et lynraskt oppkok. Hell bort vannet og skyld i kaldt vann slik at kokeprosessen stoppes.
Vask og rens blåskjell. Kast de skjellene som eventuelt ikke lukker seg når de bankes på.
Skjær fiskefiletene i små biter
Mot slutten av koketiden tilsettes fisk, blåskjell og grønnsaker. La suppen få et godt oppkok. Den er ferdig når skjellene åpner seg, etter ca 5 minutter. Tilsett reker.
Dryss over hakket persille og timian like før servering
Min erfaring er at det i denne oppskriften kan bli litt lite suppekraft i forhold til fisk og skalldyr. Prøv derfor gjerne med ekstra mye rekekraft, melk og fløte.
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Se flere lekre fiskesupper her
Forny din suppemeny med disse oppskriftene
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig