Fonduekraften:
Kraften kan vi koke i god tid før selskapet. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.
La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til med salt og pepper og sil den. Ha gjerne løkringer og fennikel i biter i kraften og la de koke med ved servering.
Sausene:
Bland sammen ingrediensene til de eneklte sausene og sett kaldt frem til servering.
Pesto kan du kjøpe ferdig, men det er også enkelt å lage sin egen, og den smaker mye bedre.
Fisk:
Skjær fiskefiletene i biter a 2x2 cm og fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg.
Kok opp kraften i en fonduegryte eller tykkbunnet kaserolle og la hver og en legge sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke til den er klar.
Varm også potetene i fiskekraften.
Server sausene i skåler ved siden av og ha gjerne en frisk salat til maten.
NB! Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate eller fonduebluss midt på bordet.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk