- Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm.
- Smuldre gjæren i en bolle, og bland den godt ut sammen med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
- Ha i hvetemelet og bakepulveret, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller av de. Legg et håndkle over bollene og la de heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
- Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7-15 minutter. Pensle bollene med litt skummet melk idet de kommer ut av ovnen, da blir de halvblanke. Avkjøl dem på rist.
- Kremfyll:
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og pisk til krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. - Skjær toppen av bollene og ha på kremen. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig