- Legg cherrytomatene i en ildfast form og ringle over litt olivenolje. Rist gjerne litt på formen slik at alle tomatene får et jevnt lag med olje på seg
- Ha i 2-3 fedd med knust hvitløk, dryss over litt salt og sukker
- Bak tomatene ved 150 °C grader i ca. 20 minutter eller til tomatene har blitt myke og skinnet har begynt å sprekke opp.
- Stek sjalottløk i olivenolje til løken er myk, tilsett blåskjellkraft og la den redusere litt
- Tilsett fløte og rør forsiktig inn usaltet, kaldt smør over middels varme.
- Hell sausen over blandingen i en blender og spe inn olivenolje.
- Hell blandingen tilbake i kjelen og smak til med salt, pepper og godt med sitronsaft. Skum opp med stavmikser rett før servering.
- Kjør estragon, parmesan, brødsmuler, smør og sitronskall med stavmikser eller i en foodprosessor, smak til med salt og pepper
- Del fisken i serveringstykker og fordel urtemassen jevnt over stykkene
- Bak fisken i ovn på 200 grader i fem minutter
Server gjerne med ovnsbakte poteter
Denne oppskriften er fra Bølgen og Moi, original oppskrift er med tomatsorbet og ikke ovnsbakte tomater
Se våre andre oppskrifter med klippfisk