Estragongratinert klippfisk med ovnsbakt tomat og sitron- og olivenemulsjon
Harald Berger,soussjef Bølgen og Moi Lysverket

Estragongratinert klippfisk med ovnsbakt tomat og sitron- og olivenemulsjon

Klippfisk kan brukes til så mye mer enn Bacalao. Denne retten vil du garantert lage en gang til.

Fremgangsmåte

  1. Legg cherrytomatene i en ildfast form og ringle over litt olivenolje. Rist gjerne litt på formen slik at alle tomatene får et jevnt lag med olje på seg
  2. Ha i 2-3 fedd med knust hvitløk, dryss over litt salt og sukker
  3. Bak tomatene ved 150 °C grader i ca. 20 minutter eller til tomatene har blitt myke og skinnet har begynt å sprekke opp.
  4. Stek sjalottløk i olivenolje til løken er myk, tilsett blåskjellkraft og la den redusere litt
  5. Tilsett fløte og rør forsiktig inn usaltet, kaldt smør over middels varme.
  6. Hell sausen over blandingen i en blender og spe inn olivenolje.
  7. Hell blandingen tilbake i kjelen og smak til med salt, pepper og godt med sitronsaft. Skum opp med stavmikser rett før servering.
  8. Kjør estragon, parmesan, brødsmuler, smør og sitronskall med stavmikser eller i en foodprosessor, smak til med salt og pepper
  9. Del fisken i serveringstykker og fordel urtemassen jevnt over stykkene
  10. Bak fisken i ovn på 200 grader i fem minutter

Server gjerne med ovnsbakte poteter

Denne oppskriften er fra Bølgen og Moi, original oppskrift er med tomatsorbet og ikke ovnsbakte tomater

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Harald Berger,soussjef Bølgen og Moi Lysverket

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her