Vann ut byggrynene i minst 4 timer og kok som anvist på pakken, tilsett en halv kanelstang og litt salt. Dette tar ca 50 min.
Mens byggrynene koker rister du nøtteblandingen i tørr panne.
Skrell og høvle gulrot på tvers med en ostehøvel eller på et rivjern. Rens og vask spinaten.
Pepre laksefiletene lett. Kok inn eplejuicen til ca 1½ dl. Pensle laksefiletene med litt av den innkokte eplejuicen.
Skrell og kutt opp granny smith-epler i små terninger (dette kan gjøres på forhånd, men legg da eplebitene i kaldt vann så de ikke blir brune).
Tilsett 2 dl crème fraiche til den innkokte eplejuicen og kok opp. Tilsett litt mer om sausen virker tynn. Tilsett litt grønnsakskraft og eplebitene. Smak til med sitronsaft.
Stek laksefiletene i smør på medium varme slik at de så vidt blir brune på hver side, sett ned temperaturen til laveste nivå og sett på lokk. Følg med nøye så ikke fisken blir for mye stekt - den skal være nesten rå inni.
Stek gulrot og spinat i en stekepanne med litt smør til spinaten faller sammen. Skvis litt sitron over. Pepre lett.
Legg opp et par skjeer byggryn på rund tallerken med laksefileten på toppen. Legg så opp spinat/gulrot på den ene siden i front og saus på den andre. Strø over litt ristede nøtter/kjerner og plasser en liten bukett alfa-alfaspirer på toppen.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev