Eplekake med rom-rosin
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Eplekake med rom-rosin

Eplekake med rom-rosin er kanskje ikke den eplekaken du du har forsøkt før. Det bør du.

Fremgangsmåte

  1. Ha rosinene i en skål og hell over romen. Dette skal stå og trekke mens du lager kaken.
  2. Sett ovnen på 180 grader. Kaken skal stekes på nederste rille i ca 45 min.
  3. Ta ut kjernene og skrell eplene. Del dem i båter.
  4. Ha kanel og sukker i en stor plastpose og ha eplebåtenene oppi. Rist godt så båtene blir dekket av blandingen.
  5. Smelt smøret og la det stå og kjøle seg litt.
  6. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.
  7. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
  8. Bland mel og smør litt og litt inn i eggedosisen.
  9. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm-form, og smør kantene.
  10. Ha røren i formen.
  11. Tøm romen av rosinene og strø dem over røren.
  12. Legg eplene i formen. Jeg pleier å legge dem i ringer. Jo flere eplebåter du får plass til, jo bedre.
  13. Til slutt strør du over perlesukker og steker kaken på nederste rille i ca 45 min.

Serverer kaken varm med vaniljeis til. Og kanskje med litt hjemmelaget eggelikør over. Blir det noe igjen, er kaken også veldig god kald, dagen etter den er bakt.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Siw Borgersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her