- Ha rosinene i en skål og hell over romen. Dette skal stå og trekke mens du lager kaken.
- Sett ovnen på 180 grader. Kaken skal stekes på nederste rille i ca 45 min.
- Ta ut kjernene og skrell eplene. Del dem i båter.
- Ha kanel og sukker i en stor plastpose og ha eplebåtenene oppi. Rist godt så båtene blir dekket av blandingen.
- Smelt smøret og la det stå og kjøle seg litt.
- Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland mel og smør litt og litt inn i eggedosisen.
- Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm-form, og smør kantene.
- Ha røren i formen.
- Tøm romen av rosinene og strø dem over røren.
- Legg eplene i formen. Jeg pleier å legge dem i ringer. Jo flere eplebåter du får plass til, jo bedre.
- Til slutt strør du over perlesukker og steker kaken på nederste rille i ca 45 min.
Serverer kaken varm med vaniljeis til. Og kanskje med litt hjemmelaget eggelikør over. Blir det noe igjen, er kaken også veldig god kald, dagen etter den er bakt.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter