- Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.
- Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.
- Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.
- Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.
- Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.
- Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.
- Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.
- Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.
- Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.
- Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker, kanel og mandelflak.
- Stekes midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter