Eple- og hveteølsorbet med hveteølkokte pærer
Foto: Isidor Åstrøm

Eple- og hveteølsorbet med hveteølkokte pærer

Epler og øl med hveteølkokte pærer må du prøve. En dessert eller en forfriskning alle vil sette pris på.

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene, skjær av bunnen og behold stilken. Legg pærene i litt vann med litt sitron for at de ikke skal bli brune.
  2. Hell ølet i en kjele sammen med saft og finrevet skall av sitronen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha dem i kjelen sammen med vaniljestangen, sukker og kanel.
  3. Kok opp og legg i pærene. La koke til pærene er lett møre, men fremdeles litt harde i midten. La pærene avkjøle i laken.
  4. Sorbet:
  5. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det avkjøles helt og kjør røren i en ismaskin.
  6. Dersom du ikke har en ismaskin, heller du sorbetrøren i en bolle og setter den i fryseren. Rør jevnlig i sorbeten under innfrysing slik at den ikke nåler seg.
  Servering:
Legg litt av laken fra pærene midt på en tallerken, med finskåren pære og en spiseskje crème fraîche på toppen. Sorbet legges ved siden av og pyntes med finstrimlet limeskall.
 
Oppskriften er hentet fra boken Øl med kniv og gaffel - det handler om smak av Sigrid Strætkvern som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
 

Sendt inn av Sigrid Strætkvern

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Basisutvalget
    90 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 46.80 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 50.80 kr Uten utvalg
    86 POENG
  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 51.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her