- Skrell pærene, skjær av bunnen og behold stilken. Legg pærene i litt vann med litt sitron for at de ikke skal bli brune.
- Hell ølet i en kjele sammen med saft og finrevet skall av sitronen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha dem i kjelen sammen med vaniljestangen, sukker og kanel.
- Kok opp og legg i pærene. La koke til pærene er lett møre, men fremdeles litt harde i midten. La pærene avkjøle i laken.
- Sorbet:
- Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det avkjøles helt og kjør røren i en ismaskin.
- Dersom du ikke har en ismaskin, heller du sorbetrøren i en bolle og setter den i fryseren. Rør jevnlig i sorbeten under innfrysing slik at den ikke nåler seg.
Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode
Eller hva med en oppskrift på middagsretter med epler
Se våre fristende drinker med epler
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig