Enkel quiche
Pernille

Enkel quiche

Her er oppskriften på en enkel pai som det betyr at det også er tilsvarende å lykkes med. Deilig er den.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. smuldre smøret i melet, bruk gjerne matmølle. Når deigen samler seg i en stor klump er den ferdig. Dersom deigen er for tørr kan det tilsettes noen dråper vann. Trykk deigen ut i en stor paiform, prikk den med en gaffel, og stek den i ca 10 minutter, eller til den har fått litt farge.
 
Klipp opp og stek bacon og løk.
 
Damp spinaten i litt smør til den faller sammen, det går fort. Fordel spinat, løk, bacon og revet ost i paiskallet.
 
Visp sammen eggene, fløte og melk. Tilsett parmesan, salt (vær forsiktig, husk at bacon er salt) pepper og paprikapulver etter smak.
 
Hell over i paiformen, sett i ovnen og stek nederst i ovnen i ca. 45 minutter eller til den er godt brun. Serveres varm eller kald og gjerne med godt brød en grønn salat!
 
Oppskriften kan varieres i det uendelige, avhengig av hva du har i huset. Bytt f.eks. bacon med soltørkede tomater, eller bruk broccoli, kokte poteter, paprika, skinke eller fennikel.

Sendt inn av Pernille

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her