Enkel fattigmann
Foto: Egg.no

Enkel fattigmann

Fattigmann hører julen til. I alle fall denne enkle kaken som du selvfølgelig lager selv. Hjemmelaget er alltid best.

Fremgangsmåte

Visp eggeplommene lyse og luftige med 3 ss av melisen. Visp kremfløten stiv med 1 ss melis.
 
Bland sammen eggblandingen med krem, konjakk og kardemomme. Sikt så inn 150 g av melet og arbeid deigen raskt sammen. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig minst 1 time.
 
Elt deigen lett til en pølse. Kjevle tynne leiver som skjæres i snipper med en bakkelsspore. Legg snippene på en lett melet fjøl. Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte og varm opp til 180 grader.
 
Legg en og en kake i det varme fettet, ikke mer enn 2-3 av gangen. Vend kakene så fort de kommer opp til overflaten. Fattigmann skal være lyse gulbrune og sprø. Legg kakene, etter hvert som de er ferdige, på flere lag kjøkkenpapir.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her