Hardkok eggene.
Legg rosinene en stund i varmt vann. Finhakk rosinene.
- Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn.
- Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører.
- Tilsett finhakket persille. Sett fyllet til side.
- Fjern steinene i oliven. Del opp de kokte eggene i skiver. Slå ovnen på 250 C.
- Smuldre margarin i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig.
- Del deigen i 8 emner. Kjevle ut deigen i ønsket tykkelse. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas.
- Legg 2 ss fyll, ¼ egg og litt oliven i hver av rundingene. Brett deigen sammen til en halvmåne. Trykk sammen kantene.
- De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre.
- Pensle empanadas med sammenpisket egg.
- Stek empanadas til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.
Se våre andre oppskrifter på empanadas