Lag en blanding av sukker og salt i forhold 2:3. Strø blandingen over laksen på kjøttsiden dagen før bruk. Legges kjølig over natten.
Stek hele loinen på kjøttsiden i smør til den blir gyllen.
Ha einer i en gryte eller en abu-røk og sett fyr på den. Når den har tatt godt fyr, ha på lokket. Strø knust rosépepper og hakket timian på laksen. Legg laksen på en rist i gryta eller abu-røken med skinnsiden ned i to minutter.
Stek laksen ferdig i stekeovn ved 180 grader i ca fem minutter.
Røyken fra einer setter fort kraftig smak på laksen, det er derfor du ikke burde la laksen ligge for lenge i røkovnen.
Sprøyt osteblandingen i en stripe langs firkantens nederste del. Bruk clingfilmen til å rulle den til en sylinder.
Hvis den skiller seg, kan du ha et par dråper kaldt vann eller sitron i den. Ha i finhakket dill og smak til med salt, pepper og sitron.
Del laksen i fire eller åtte, del sylinderen i fire og anrett dette på litt salat, ha på litt dillaioli.