Den enkle bacalaoen
OFG

Den enkle bacalaoen

Her har du en enkel oppskrift på bacalao som smaker som den skal. Du behøver ikke på noen måte være proff får å få denne retten til. Du blir garantert en helt rundt bordet.

Fremgangsmåte

Skåld tomater og fjern innmaten.

Sjalottløk skjæres i små terninger, og freses lett med litt olivenolje i en varm panne. Tilsett tomatene og rødvin. La trekke over svak varme ca. 10 min. og sil over i en kasserollen.

Kok opp og smak til med salt, pepper. Kutt soltørkede tomater i tynne strimler og legg i sausen som holdes ved kokepunktet.

Skrell poteter og skjær de i jevne skiver. Ha potetene i tomatsausen, og la de mørne i ca 10-12 min.

Tilsett fløte (eller melk ), smør, salt og pepper. Hold varmen. Smelt smør i en panne, og stek fisken gylden.

Vær varsom, ikke stek for mye. Anrett den stekte fisken på serverings tallerkener og hell over tomat/potetsausen. Pynt med kapers og oliven, og server med godt brød.

Her finner du andre oppskrifter med bacalao

Se våre andre oppskrifter med klippfisk  

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av OFG

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her