Får man ikke tak i jordskokker kan man godt bruke poteter, som også gir en nydelig smak.
Rens løk og sellerirot. Løken finhakkes, selleriroten grovhakkes.
Smelt smør i en stor kjele og tilsett løk og sellerirot. Fres godt så grønnsakene blir myke, men ikke brune.
Vask og skrell jordskokkene og skjær i skiver. Ha dem over i kjelen og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter.
Rør inn mel og spe med kraften. Litt om gangen. Kok opp, legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 30 minutter til alle grønnsakene er møre.
Avkjøl suppen noe og sil av grønnsakene, ta vare på suppen.
Ha grønnsakene i en foodprocessor og tilsett noe av suppen. Kjør til det blir en jevn mos.
Hell mosen tilbake i kjelen og rør inn resten av kraften. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Dryss over spekeskinkestrimler rett før servering.
Suppen kan lages på forhånd og varmes opp før servering.
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig