Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
Dekk bakebollen med plast. La deigen stå i minst 4 timer, gjerne natten over.
Tilsett gjærblandingen, hvetemel og sirup i fordeigen.
Elt deigen godt, på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 1 time.
Del deigen i 2 like store emner. Form avlange brød.
Legg dem i smurte 2-litersformer. Trykk deigen forsiktig ned i formene med en våt hånd.
Dekk formene med et klede, og la dem stå på et lunt sted i 25–30 minutter til brødene fyller formene.
Sett stekovnen på 225 grader.
Stek brødene nederst i ovnen på 225 grader i 40–60 minutter. Avkjøl på rist.
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Overrask med spennende rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker
Og vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig