Skjær nyretalgen i små biter og smelt disse. La fettet avkjøles.
Skyll rosiner og korinter og la den dryppe godt av seg. Finhakk sviskene eller mal dem i kvern. Hakk eller grovriv skrellede epler og skjær appelsinskallet og sukaten i små biter. Skold og grovhakk mandlene. Riv skallet av sitroner og appelsiner og press saften ut av dem. Ta vare på saften. Pisk eggene sammen med rom og porter.
Ha alle ingrediensene, eggemassen til slutt, opp i en stor bolle og elt alt grundig sammen. Massen må absolutt være jevn.
Massen fylles så over i en smurt og meldrysset puddingform (eller isform) med tettsluttende lokk. Kok puddingen i vannbad i ca 6 timer.
Når puddingen er kald, tar du den ut av formen og oppbevarer den i boks eller med tett lokk eller pakker den omhyggelig in i aluminiumsfolie.
La puddingen stå ca 15 minutter i romtemperatur før servering, før den vendes ut på et fat. Enkelte foretrekker christmas-pudding flambert med rom, kirsch, konjakk eller whisky, andre pynter den med søt dessertsaus, som i så fall som regel smaskes til med eggekonjakk-saus (se egen oppskrift).
Puddingen bør helst lages et par uker i forveien. Christmas-pudding som oppbevares tildekket og kaldt kan holde seg omtrent 1 år.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig