Slikk baker du bryllupskake selv
Foto: Aina Hole

Slikk baker du bryllupskake selv

Du behøver ikke kjøpe bryllupskake. Du kan lage den selv. Følg oppskriften og du kan servere alle gjestene. Og selvfølgelig er det stas at du har laget den.

Fremgangsmåte


  1. Sukkerbrød:
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i kakeform, rektangulær ca. 32 x 22 cm, belagt med bakepapir i bunnen.
  4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  5. Bringebærkrem:
    Pisk kremen stiv og vend inn bringebærsyltetøy.
  6. Slik setter du sammen kaken:
    Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy og smør bringebærkremen utover kaken.
  7. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av kremfløten tilsatt finhakkede valnøtter.
  8. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
  9. Kjevle marsipanen ut til et rektangulært lokk som er ca. 3 mm tykt og som dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
  10. Pynt med marsipanroser og blader. Hjerter og småblomster laget av melisglasur.
  11. Marsipanroser:
    Farg marsipanen i den fargen du ønsker rosene.
  12. Rull en lang pølse på ca.1 cm i diameter. Legg den på et bakepapir/bakefolie og del den opp i ca. 1 cm små biter - trill til kuler.
  13. Trykk kulene flat og dypp en skje i olje og form et og et roseblad. Bladene skal være bladtynne i kanten og litt tykkere mot midten. Til hver rose trengs 4 - 5 blader.
  14. Rull det første bladet (som skal danne det innerste bladet) til en rosenknopp (nesten som et kremmerhus). Den neste bladet legges rundt den første.
  15. Slik fortsetter du blad for blad til du har fått ønsket størrelse. Når rosen er satt sammen skjæres den nederste delen bort.
  16. Melisglasur:
    Eggehvite vispes til den er blitt hvit og luftig, og tilsettes sitronsaft.
  17. Sikt i melis, litt etter litt, under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Visp i minimum 10 minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen.
  18. Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.
  19. Hjerter:
    Lag hjertemaler på et ark. Kopier hjertemalene slik at det blir dobbelt sett. Legg bakepapir over hjertemalene og sett bakepapiret fast med litt tape.
  20. Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en rund liten tyll/tip. Åpning ca 2mm. Sprøyt de ytrelinjene på hjertene og la det tørke.
  21. Tilsett litt sitronsaft i en liten del av melisglasuren og gjør den litt tynnere. Slik at den akkurat flyter utover når den sprøytes. Ha denne glasuren i en sprøytepose med et lite hull og fyll glasuren i hjertene.
  22. La hjertene ligge flatt i romtemperatur til neste dag før man løsner de fra bakepapiret.
  23. Småblomster:
    Bruk fargepasta og farg melisglasuren med de fargene du ønsker. Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en stjernetyll (Drop Flower tyll/tip)
  24. Hold sprøyteposen rett opp og ned i 90 graders vinkel. Hold tippen stødig mot underlaget/bakepapiret, press ut melisglasur samtidig som du vrir tippen en kvart omdreining. Slipp opp trykket mot sprøyteposen og løft tippen opp fra underlaget.
  25. Lag en prikk med en annen farge i midten av blomsten.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her