-
Sukkerbrød: - Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i kakeform, rektangulær ca. 32 x 22 cm, belagt med bakepapir i bunnen.
- Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
- Bringebærkrem:
Pisk kremen stiv og vend inn bringebærsyltetøy. - Slik setter du sammen kaken:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy og smør bringebærkremen utover kaken. - Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av kremfløten tilsatt finhakkede valnøtter.
- Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
- Kjevle marsipanen ut til et rektangulært lokk som er ca. 3 mm tykt og som dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
- Pynt med marsipanroser og blader. Hjerter og småblomster laget av melisglasur.
- Marsipanroser:
Farg marsipanen i den fargen du ønsker rosene. - Rull en lang pølse på ca.1 cm i diameter. Legg den på et bakepapir/bakefolie og del den opp i ca. 1 cm små biter - trill til kuler.
- Trykk kulene flat og dypp en skje i olje og form et og et roseblad. Bladene skal være bladtynne i kanten og litt tykkere mot midten. Til hver rose trengs 4 - 5 blader.
- Rull det første bladet (som skal danne det innerste bladet) til en rosenknopp (nesten som et kremmerhus). Den neste bladet legges rundt den første.
- Slik fortsetter du blad for blad til du har fått ønsket størrelse. Når rosen er satt sammen skjæres den nederste delen bort.
- Melisglasur:
Eggehvite vispes til den er blitt hvit og luftig, og tilsettes sitronsaft. - Sikt i melis, litt etter litt, under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Visp i minimum 10 minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen.
- Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.
- Hjerter:
Lag hjertemaler på et ark. Kopier hjertemalene slik at det blir dobbelt sett. Legg bakepapir over hjertemalene og sett bakepapiret fast med litt tape. - Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en rund liten tyll/tip. Åpning ca 2mm. Sprøyt de ytrelinjene på hjertene og la det tørke.
- Tilsett litt sitronsaft i en liten del av melisglasuren og gjør den litt tynnere. Slik at den akkurat flyter utover når den sprøytes. Ha denne glasuren i en sprøytepose med et lite hull og fyll glasuren i hjertene.
- La hjertene ligge flatt i romtemperatur til neste dag før man løsner de fra bakepapiret.
- Småblomster:
Bruk fargepasta og farg melisglasuren med de fargene du ønsker. Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en stjernetyll (Drop Flower tyll/tip) - Hold sprøyteposen rett opp og ned i 90 graders vinkel. Hold tippen stødig mot underlaget/bakepapiret, press ut melisglasur samtidig som du vrir tippen en kvart omdreining. Slipp opp trykket mot sprøyteposen og løft tippen opp fra underlaget.
- Lag en prikk med en annen farge i midten av blomsten.