Brokkolipizza med salami, ridderost, sjampinjong og rødløk
Aperitif

Brokkolipizza med salami, ridderost, sjampinjong og rødløk

Brokkoli kan sågar brukes til pizzabunn. Grønnere blir det ikke.

Fremgangsmåte

  1. Del brokkolien opp i små biter og ha i en kjele med kokende vann.
  2. Hell av etter 1-2 minutter og skyll med kaldt vann. La dryppe av.
  3. Ha massen i en blender sammen med eggene og paprikapulveret. Kjør til jevn masse. Om blenderen har problemer med å gå jevnt, ha oppi litt vann eller annen væske som olivenolje. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.
  4. Smør et bakepapir med litt olje. Fordel massen jevnt utover til den er ca 1 cm tykk. Stek ved 210 grader og pizzafunksjon i 15 minutter til overflaten er gyllen og sprø.
  5. Legg så på toppingen, osten først og deretter sjampinjong, salami og rødløk og stek videre i 10 minutter til osten er gyllen. Dryss over bladpersille før servering. 

Tips: Du kan lage den med rå brokkoli. Da blir den sprøere.

Se alt det andre du kan lage med brokkoli

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her