- Rør ut gjæren i lunken melk. Sikt melet i en bolle.
- Bland i sukker og salt og lag en grop midt i. Visp egget lett, tilsett egg og gjærblandingen. Hell i gropen og bland godt med melet. Du kan godt bruke en mikser. Når du har oppnådd en jevn deig, tilsettes smøret i klumper. Bland godt.
- La hvile to timer på et lunt sted, til deigen har oppnådd dobbel størrelse.
- Elt deigen godt og del den opp i åtte boller som plasseres tett i tett i en kake- eller brødform.
- Du kan godt forme den til en loff og steike i vanlig brødform. La heve en time under et kjøkkenhåndkle.
- Lag et snitt i hver bolle med en skarp kniv. Pensle med vispet egg og steik ved 200 grader i 35 minutter. Ta ut av formen og avkjøl.
- Skjær brioche i tynne skiver og rist i brødristeren på lavt nivå.
- Legg skiver med foie gras, eller velg smørbar foie gras-terrine som er rimeligere, oppå toasten.
- Utvid gjerne tilbudet med pata negra/jamon iberico eller annen ekstra god skinke.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her