Sjokoladebrioche
Foto: Eva Brænd

Sjokoladebrioche

Fremgangsmåte

Ingrediensene (ikke smøret) kjøres på maskin til deigen slipper bollen, 6 minutter på sakte og 12 minutter på rask fart.

Kaldt smør tilsettes i små terninger. Kjøres på maskin til deigen slipper bollen, 6 minutter på sakte fart og 12 minutter på raskt. Settes i fettet bakk med lokk, natten over på kjøl.

Store brioche:
Del deigen i emner på 600 gram. Formes til boller, settes i smurt form, heves, pensles med pisket egg, klippes og stekes ved 180 grader. Små deles i 65 gram hver.

Deles i emner på 260 gram, formes og deles i 4. Rulles til boller og settes på brett med bakepapir. Heves, pensles, klippes og strøes med sukker, legg en liten bit smør på hver. Stekes i rolig ovn.

Lager du sjokoladebrioche, rilles sjokoladen inn før deigen heves siste gang. Heves, pensles med egg, klippes og stekes ved 180 grader.

Brioche med bær og rømme:
Form små boller og sett på smurt bakepapir i kjøleskap, kjevle dem tynne og la dem heve godt. Pensles i kantene med egg, en teskje med rømme på midten, legg på bær og strø med litt sukker. Stekes forsiktig i rolig ovn.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her