Franskmenns favorittboller er Brioche
Foto: Istock

Franskmenns favorittboller er Brioche

Brioche er fransk bakst med masse egg og smør. Det gjør den saftig og smakfull. Ha på syltetøy, marmelade eller appelsincurd.

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjæren i lunken melk. Sikt melet i en bolle.
  2. Bland i sukker og salt og lag en grop midt i. Visp egget lett, tilsett egg og gjærblandingen. Hell i gropen og bland godt med melet. Du kan godt bruke en mikser. Når du har oppnådd en jevn deig, tilsettes smøret i klumper. Bland godt.
  3. La hvile to timer på et lunt sted, til deigen har oppnådd dobbel størrelse.
  4. Elt deigen godt og del den opp i åtte boller som plasseres tett i tett i en kake- eller brødform.
  5. Du kan godt forme den til en loff og steike i vanlig brødform. La heve en time under et kjøkkenhåndkle.
  6. Lag et snitt i hver bolle med en skarp kniv. Pensle med vispet egg og steik ved 200 grader i 35 minutter. Ta ut av formen og avkjøl.
  7. Skjær brioche i tynne skiver og rist i brødristeren på lavt nivå.
  8. Legg skiver med foie gras, eller velg smørbar foie gras-terrine som er rimeligere, oppå toasten.
  9. Utvid gjerne tilbudet med pata negra/jamon iberico eller annen ekstra god skinke.

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her