Franskmenns favorittboller er Brioche
Foto: Istock

Franskmenns favorittboller er Brioche

Brioche er fransk bakst med masse egg og smør. Det gjør den saftig og smakfull. Ha på syltetøy, marmelade eller appelsincurd.

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjæren i lunken melk. Sikt melet i en bolle.
  2. Bland i sukker og salt og lag en grop midt i. Visp egget lett, tilsett egg og gjærblandingen. Hell i gropen og bland godt med melet. Du kan godt bruke en mikser. Når du har oppnådd en jevn deig, tilsettes smøret i klumper. Bland godt.
  3. La hvile to timer på et lunt sted, til deigen har oppnådd dobbel størrelse.
  4. Elt deigen godt og del den opp i åtte boller som plasseres tett i tett i en kake- eller brødform.
  5. Du kan godt forme den til en loff og steike i vanlig brødform. La heve en time under et kjøkkenhåndkle.
  6. Lag et snitt i hver bolle med en skarp kniv. Pensle med vispet egg og steik ved 200 grader i 35 minutter. Ta ut av formen og avkjøl.
  7. Skjær brioche i tynne skiver og rist i brødristeren på lavt nivå.
  8. Legg skiver med foie gras, eller velg smørbar foie gras-terrine som er rimeligere, oppå toasten.
  9. Utvid gjerne tilbudet med pata negra/jamon iberico eller annen ekstra god skinke.

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her