Sett stekeovnen på 175 grader. Til nøttebunnen trenger du en rund, smurt kakeform på ca 24 cm i diameter.
Legg til side de peneste bringebærene til pynt.
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en stiv og blank marengs.
Vend inn nøtter og sjokolade og hell blandingen i den smurte kakeformen.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.
Løsne kaken med en spiss kniv, men la den være i formen.
Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk puré. Kast steinene.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen bolle pisker du fløten til krem.
Bland krem, eggedosis og bærpuré. Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.