Breiflabb rullet i bacon med senneppotetmos og løkvinaigrette
Foto: Bent Raanes

Breiflabb rullet i bacon med senneppotetmos og løkvinaigrette

Slik har du kanskje aldri tilberedt breiflabb. Det må du absolutt prøve.

Fremgangsmåte

Ta et stykke plastfolie som er lengre enn breiflabbfileten. Legg baconet tett i tett slik at den er like lang som fileten.

Legg fileten på, dryss over salt og pepper. Dekk fileten med basilikumblader og rull alt inn i baconet.

Stek fileten litt på en steikepanne. Ha den i ovnen ved 200 grader i ca 10-12 min. alt etter størrelsen på fileten.

Senneppotetmos:
Skrell og kok potetene i usaltet vann til de begynner å gå i stykker. Sil av vannet og tilsett litt fløte samt et par spiseskjeer grov sennep (Dijon for sterk smak og Idun for sødme). Mos alt.

Rett før servering smakes den til med salt, pepper og litt smør.

NB! Ikke ha salt i før helt til slutt ellers kan mosen lett bli seig.

Løkvinaigrette:
Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen og smak til med salt og pepper.

Anrett breiflabben på tallerken samen med potetmosen, gulrot, løk og spinat.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Emmas Drømmekjøkken, Tromsø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her