Gni lammeskankene inn med salt og pepper. Brun dem godt på alle sider i en jernkjele.
Tilsett sjalottløk og hvitløk. Hell over rødvin og kraft. Tilsett krydderne og soppen. Ha lokk på kjelen og kok opp.
Sett hele kjelen i ovn på 180 grader. Braisér i ca 2 timer, eller til kjøttet løsner fra beinet. Ta kjøttet ut av kjelen og redusér væsken til den tykner så vidt. Varm opp skanken igjen ved servering.
Rens vårløk og varm den i gryten sammen med kjøttet.
Rens spinat. Stek den i olje, smak til med salt og pepper.
Servér skanken i dype skåler sammen med spinaten og sausen. Riv over blåmuggost. En god potetpuré gjør seg godt til lammeskanken.
Tips: Å braisere vil si å langtidskoke noe, gjerne kjøttstykker som ikke er så møre.
Flere deilige retter med lammeskank
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig