- Om du bruker ferske blåskjell: Vask dem og legg dem i en rist over litt vann eller hvitvin til de åpner seg.
- Blåskjellene skal brukes som pynt ved servering.
- Ta vare på kraften som skal brukes i suppen.
- Rens rekene.
- Skjær grønnsakene fint.
- Varm olje i en kjele. Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen.
- Tilsett resten av grønnsakene, fisk-/blåskjellkraft, hvitvin, eddik og rosepepper.
- Kok til grønnsakene er nesten møre. Det tar ca 15 minutter.
- Tilsett fløte og kok opp.
- Skjær fiskefileten i munnfuller. Legg fiskestykkene oppi suppa og varm opp til rett under kokepunktet.
- La trekke til fisken er kokt - 5-7 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg rekene oppi suppa, men ikke kok opp.
- Blåskjell legges i suppetallerkenene ved servering.
- Drypp over urteolje.
Server suppa med godt brød og smør til.
Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse
Se mange flere lekre fiskesupper her