- Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm.
- Smuldre gjæren i en bolle, og bland den godt ut sammen med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
- Ha i hvetemelet og bakepulveret, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
- Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller av dem.
- Dersom du vil fylle bollene trykker du dem flate. Legg på ca. 1 ts ferdig fyll midt på deigen, trekk opp deigen rundt fyllet og snurr den sammen.
- Sett bollene med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving.
- Legg et håndkle over bollene og la de heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
- Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7-15 minutter.
- Pensle bollene med litt skummet melk idet de kommer ut av ovnen, da blir de halvblanke. Avkjøl dem på rist.
- Bland melis og noen teskjeer melk til en fyldig glasur, og bre over toppen av bollene.
Tips: Om ønskelig kan bollene i tillegg deles i to og fylles med et lag pisket krem, da er det greit med et melisdryss på toppen.
Tips:
Dersom du skal lage rosinboller har du 1 dl rosiner i deigen i det du elter den.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig