Skjær klippfisk i små biter og ha de i en kasserolle med vann som akkurat dekker fiskebitene.
Kok opp og la det trekke på svak varme til klippfisken er mør, 10-15 minutter. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.
Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, sammen med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle. Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander.
Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken. Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg. Krydre med pepper og kajennepepper.
Form klippfiskboller med to spiseskjeer.
Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.
La klippfiskbollene renne av seg på et tørkepapir.
Aïoli:
Finhakk hvitløk og press saften av sitron. Bland hvitløk, sitronsaft og majones. Smak til med salt og pepper.
Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.
Tips: Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.
Se våre andre oppskrifter på bolihnos
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig