Bolinhos med aioli
Foto: Bent Raanes Sørensen

Bolinhos med aioli

Bolinhos med aioli er en ekte brasiliansk rett laget av klippfiskboller som er frityrstekt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær klippfisk i små biter og ha de i en kasserolle med vann som akkurat dekker fiskebitene.
  2. Kok opp og la det trekke på svak varme til klippfisken er mør, 10-15 minutter. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.
  3. Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, sammen med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle. Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander.
  4. Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken. Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg. Krydre med pepper og kajennepepper.
  5. Form klippfiskboller med to spiseskjeer.
  6. Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.
  7. La klippfiskbollene renne av seg på et tørkepapir. 
  8. Aïoli:
    Finhakk hvitløk og press saften av sitron. Bland hvitløk, sitronsaft og majones. Smak til med salt og pepper.
  9. Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.

Tips: Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.

Se våre andre oppskrifter på bolihnos

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her