- Karbonader:
- Mos fiskefileten, hakk rekene (spar 4 reker til pynt) og ha begge deler sammen i en bolle.
- Hakk chili, løk og hvitløk fint og bland oppi sammen med det lett piskede egget (bruk en gaffel) og resten av ingrediensene .
- Smak til med salt og pepper, og form små karbonader ved hjelp av en fuktet spiseskje. Stekes pent brune på begge sider.
- Linser:
- Hakk løken fint og stek den blank i bunnen på en kjele. Ha i linser og væske, og kok møre (ca.15 min.).
- Saus:
- Ha alle ingredienser til sausen i en kjele og mos til saus med stavmikser. Varmes opp.
- Tsatsiki:
- Riv rødbetene grovt på rivjern, knus hvitløkfedd, bland alle ingredienser og smak til med salt, pepper og limesaft.
- Til hver person:
- Legg et speil med saus på halve tallerkenen. Plasser 3 karbonader «på spyd» (med noen grønne urter imellom hver og en reke på toppen) på sausen.
- På den andre halvdelen fordeles linser og tsatsiki i hver sin lille haug. Dryss noen grønne blader rundt.