Blomkålen renses og deles i mindre buketter som kokes i lettsaltet vann. Ta vare på kraften.
Lag hvit saus ved å smelte smør og røre inn hvetemel. NB! Husk at det alltid er snakk om flate spiseskjeer med hvetemel. Spe med blomkålkraften og deretter melk.
Avkjøl litt før eggeplommene tas i. Smaksett med salt og muskat. Rør til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Røren helles over i en smurt ildfast form. Dryss over litt brødrasp. Inn i ovn. 180 grader C. Beregn ca. ¾ t. Blomkålgrateng serveres rykende varm med kokte poteter og en grønn salat til.
Flere herlige retter med blomkål finner du her
Her finner du enda flere fristende grønnsaksretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig