- Iskrem: Lag først saft av bjørnebærene, men ta av noen til pynt.
- Kok opp bær og 2 ss sukker.
- Press gjennom en sil slik at frøene og skallene ikke kommer med.
- Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis.
- Kok opp melk, fløte og glukose i en kasserolle.
- Hell melkeblandingen i en tynn stråle i eggeblandingen mens miksmasteren går.
- Vend til slutt inn bjørnebærsaften.
- Hell i en innfrysningsboks og sett i fryseren 3-4 timer.
- Rør noen ganger for å unngå istapper. Eller bruk en iskremmaskin.
- Kjeks: Smelt smøret.
- Bland de tørre ingrediensene.
- Pisk eggene med sukkeret.
- Bland inn avkjølt smeltet smør.
- Rør blandingen inn i melet.
- Rør godt til jevn fast masse.
- Ha evt i mer mel hvis deigen fortsatt er klissete etter 15 minutter.
- Kjevle ut og bruk ønsket form (glass eller kopp for rund form, boks for firkantet form) til å trykke ut kjeksene.
- Hvis du ønsker mønster på toppen, er det nå du skal gjøre det.
- Legg kjeksene på bakepapir og stek ved 175 grader i 12 minutter til pent brune. Avkjøl.
- Servering: Ta iskremen ut av fryseboksen 10-15 minutter før bruk. Legg en skje med iskrem mellom to kjeks. Pynt fatet med friske bjørnebær.
Tips: Du kan fint erstatte bjørnebær med sesongens friske bær eller bær du har i fryseren.
Se våre andre oppskrifter på iskrem