Biff chop suey

Ingredienser
(4 personer)
600gr grytekjøtt av svin (bog, skinke)
1ss olje
1 løk
2 gulrøtter
1 purre
1 boks bambusskudd
1/2 sellerirot (jeg pleier å droppe denne)
4 dl buljong (vann + buljongterning)
2 ss soyasaus
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss maisenna (den lysegule)

Fremgangsmåte

Koketid: ca. 35 minutter
Skjær kjøtter i avlange, litt tynne strimler (jeg pleier å kjøpe ferdigstrimlet, men det er jo dyrere). Skjør løk og purre i ringer og sellerirot og gulrot i tynne stirmler. Brun kjøttet raskt i varm panne, tilsett løk, buljong, soyasaus salt og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter. Tilsett grønnsakene. Jevn retten med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og la trekke i 2-3 minutter til grønnsakene er såvidt møre. Smak til med salt og pepper. Server med ris og vårruller, eller hva du er vant til.

Den andre varianten er at du lager til grønnsakene akkurat slik du vil, men kjøper en ferdigpose saus fra merket "Blue Dragon". (Eller var det Red Dragon? :roll: ) Den heter "chop suey mix". Vi bruker to poser av denne hvis vi ikke lager sausen selv. Framgangsmåten på denne står på posen. Denne sausen smaker enda mer "ekte" i forhold til den du lager selv, men den du lager selv er også veldig god hvis du bruker riktig type maisenna. (Finnes nemlig en mørk også, og den gir "kjøttkakesaus")

Sendt inn av Monica Gjerken

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her