Stekes ved 225°C i ca. 20 minutter.
Smuldre gjæren i bakebolle og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup (sukker) og salt. Bland inn det meste av melet til deigen "slipper" bollen. Dekk bakebollen med plast og la deigen stå i kjøleskapet 10-12 timer.
Elt deigen om. Del deigen i 12 emner som trilles til rund ring. Klem et hull i hver runding med tommelfingeren. Stikk pekefingeren inn i hullet og sving emnet slik at det utvider seg til en sirkel, nesten som en stor smultring. Legg bagels-ringene på bakeplaten med bakepapir under og la dem etterheve ca. 15 minutter.
Kok opp vann tilsatt sukker i en vid kjele. Legg i 3-4 bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, snu dem og la bagelsene trekke i kokevannet 2-3 minutter. Legg dem tilbake på bakeplaten, dryss evt. på valmuefrø, sesamfrø eller lignende og stek dem.
Bagels er fint å fryse ned. De blir faktisk ekstra lette og fine etter frysing hvis de varmes sakte opp f.eks. i en panne med lokk.
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig