- Vann ut fisken i 2 døgn. Skjær fisken i porsjonsbiter.
- Skrell potetene og skjær i skiver à ½ cm.
- Skjær løken i tynne ringer. Det samme gjør du med chilien (husk å fjerne frøene).
- Tomatene skrelles ved å dyppes i kokende vann i 20 sekunder og deretter avkjøles i kaldt vann. Del tomatene i to og fjern frøene.
- Hell oljen i en jerngryte. Fres løken til den er myk.
- Tilsett grovhakket hvitløk og fres litt til. Legg poteter, fisk, chili og tomater lagvis.
- Hell over hvitvin og legg på lokk. La trekke ved svak varme i 40 minutter eller i ovnen ved 220 grader. Smak til med salt og pepper.
- Ved servering drysses oliven over og pølsa skjæres i porsjonsbiter og grilles i panne eller i ovnen.
- Stek baconet sprøtt. Legg oppå bacalaoen eller server ved siden av.
- Pinnekjøttrestene setter du raskt under grillen og legger oppå bacalaoen. Til slutt drysses finhakkete urter over.
Flere gode oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her
Her det oppskrifter på mange deilige fiskegryter
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig