Andebryst med tilbehør

Ingredienser
4 andebryst

gulrøtter
sukker
appelsinsaft
smør (usaltet)

2-3 store rødløk
1 dl rødvin
1 kanelstang
2 ss sukker

1 blomkål
salt
1 dl kremfløte
1-2 cm wasabi

asparges
smør

mandelpoteter
olje
maldonsalt

Fremgangsmåte

Skjær ruter i skinnet. Skinnet skal være på - det blir sprøtt og deilig.
Slik skjærer du mønsteret http://www.klikk.no/mat/spise/article574656.ece

Krydre med salt og pepper før steking. Noen liker å fjerne den lille, lange kjøttbiten som henger fast på undersiden - da blir det enda litt enklere å steke.

Sett platen på fullt og bruk både smør og olje i pannen. Andebrystet stekes først med skinnet ned i fem minutter (Jeg pleier å dempe varmen fra 10-8 etter omtrent tre minutter på min induksjonsovn. Etter fem minutter snur jeg brystet og steker det i 2,5 minutt, altså halvparten av tiden (lett å huske!).
Ett at brystet har hvilt i to-tre minutter skjæres filetene opp.

Glaserte gulrøtter
Skrell og kutt gulrøtter i to eller i staver.
Kok opp gulrøttene med litt sukker, appelsinsaft og usaltet smør. La trekke til gulrøttene har en fast kjerne. Ta ut gulrøttene og kok væsken inn til nesten sirup.
Vend gulrøttene inn i sirupen rett før servering.

Karamellisert rødløk
Del rødløken i båter. Surr løken i litt smør til løken er blank. Tilsett ca 1 dl rødvin, 1 kanel stang og 2 ss sukker. Kok til rødvinen er kokt inn.

Blomkålpuré med wasabi
Skjær blomkål i grove biter og kok dem møre (ca 10 minutter) i saltet vann. Sil av. Mos blomkålen helt jevn med stavmikser sammen med omtrent én desiliter kremfløte. Bruk en eller to centimeter med wasabi (smak deg fram). Smak til med salt.

Kokt asparges
Kutt av den nederste delen av stilken om den ser litt uggen ut. Skrell de 3-4 nederste cm av stilken. Evt. bøy aspargesen til den brekker på ett naturlig sted og kok den øverste delen.
Kok opp lettsaltet vann med evt litt smør i. Ha i aspargesen og la den koke i 4-5 minutter
Server varm med litt godt smør på.

Ovnsbakte mandelpoteter
Rist mandelpotetene med olje i en pose. Ha i en form og salt med maldonsalt.
Stek i ovn ved 225 grader i ca. 30 min.

Sendt inn av Christina Strømblad

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her