Smelt smøret og tilsett melken.
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.
Rør i sukker, sammenvispet egg, safran eller gurkemeie.
Tilsett deretter mel til deigen er passe fast.
La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.
Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm lange. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplate.
La kringlen etterheve på et lunt sted under plast i ca 40 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Sett fire lys i kransen ved servering og pynt gjerne med en sløyfe.
Alt du måtte ønske av julekaker
Tips: Du kan også dele deigen i tre emner og flette kringlen.
Tips: Gurkemeie gir fin gulfarge, men den gode safransmaken får du ikke.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig