Akevitt-basert

  • 5 minutter

    Dette er en rosa akevittbasert versjon av drinkklassikeren Bee's Knees som vanligvis lages med gin.

  • 5 minutter

    Limonade og akevitt passer like godt vinterstid som om sommeren.

  • 5 minutter

    En Bobby Burns med akevitt istedenfor skotsk whisky. Tre krydrete drikker blandet sammen til en rik og varmende cocktail.

  • 5 minutter

    Dette er en spritz der rosa akevitt er den smaksgivende ingrediensen. Du skal selvfølgelig blande med prosecco, rosa champagne eller kombucha. Og ha litt rabarbrasirup hvis du ønsker det.

  • 5 minutter

    Lager du løvetannsirup av det forhatte "ugresset" - får du garantert en ny opplevelse. En drink som smaker fortreffelig.

  • 5 minutter

    Denne drinken er laget av barsjef David Jancura på cocktailbaren Krongods i Oslo. Han innrømmer å ha en preferanse for drinker med ekstra mye godsaker i.

  • 5 minutter

    Denne drinken dufter friskt av sjø, akevitt og grapefrukt.

  • 5 minutter

    En drink som kombinerer mange smaker og som resultat en herlig drink.

  • 5 minutter

    I denne drinken får du skogen rett i glasset. Og hvis du pynter med en kongle smaker den ikke bare skog. Den ser slik ut også.

  • 5 minutter

    Akevitt og jordbær er kanskje ikke den første kombinasjonen du tenker på, men det er jo norsk som bare det. Derav navnet på denne drinken som er komponert av bartenderne på restaurant Aymara i Oslo.

  • 5 minutter

    Det som skiller denne oppskriften fra en klassisk Manhattan er at deler av brennevinet og vermuten er erstattet av en lavprosentig likør, den franske Chambord.

  • 5 minutter

    Denne drinken kan også lages i en bolle hvis du venter storinntrykk. Og den kan dessuten lages som alkoholfri versjon. I så fall bruker du bare litt mer ingefærøl.

  • 5 minutter

    Daiquiri er en sommerfavoritt, men med akevitt og dill blir den riktig så høstlig. En frisk og smaksrik start på kvelden, signert bartender Kasper Lygre Gulbrandsen, Lysverket i Bergen.

  • 5 minutter

    En drink du lett kan lage hjemme, og som er en kombinasjon av akevitt modnet i portvinsfat, urtelikør og multer. At på til er det en prisbelønt drink. Her får du den enkle oppskriften.

  • 5 minutter

    Denne varianten av klassikeren Bloody Mary er med akevitt og gir en liten annen og ekstra krydret karakter.

  • 5 minutter

  • 5 minutter

    Denne drinkoppskriften på Nordic daiquiri er laget av den kjente bartenderen Chris Grøtvedt

  • 5 minutter

    Det er brukt O.P. Anderson i denne oppskriften, en rund og ikke for intens akevitt, men enhver akevitt i den tørrere stilen fungerer her. Det som gjør drinken er faktisk ingefærølet.

  • 5 minutter

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken