Forberedelser:
Cocktailen lages med utgangspunkt i en prebatch som inneholder kikerter, tomat, soyasaus, kikertvann, salt, og vaniljelikør. Prebatchen gir en sitrus- og umamifølelse til denne varianten av en Dry Martini.
- Umami pre-batch: Bland alle ingrediensene sammen og sil gjennom en silklut.
- Sirup: Umamivæsken du sitter igjen med skal tilsettes like mye sukker som den består av, altså 1:1. Dette blir til en sirup.
- Tilsett like mye sitronsaft som sirupen du har, 1:1.
- Melkevasking: Tilsett 6/8 Skagerrak Gin (fra før av har du 1/8 sirup og 1/8 sitron)
- Hell hele prebatchen i 1:6 melk (5/6 deler prebatch og 1/6 melk).
- Rør prebatchen- og melkeblandingen forsiktig i fem sekunder
- Når blandingen blir klumpete skal den helles over i et kaffefilter som står i en stabil trakt (f.eks. kaffetrakt)
- Vent i 30 sekunder til de første dråpene har kommet ut av filteret. Hell de tilbake i filteret og la stå i flere timer.
- Etter noen timer så har du et filtrert, klart produkt med en rund og lite bitter smak.
Ferdig drink:
Hell den ferdige blandingen over på et målebeger, rør blandingen med litt is (men ikke for lenge) og server i et martiniglass med sukkererter eller en tørket cherrytomat som pynt.
Her er en deilig dry martini ferdig på 5 minutter
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter